5000 kids in de Drechtsteden!

Vorige week sprak ik Edwin van Vught, voorzitter van Stichting Leergeld Drechtsteden.

Het was een mooi openhartig gesprek en we verkennen nu verdere samenwerking.

Over Stichting Leergeld Drechtsteden

Stichting Leergeld is een vrijwilligersorganisatie die zicht richt op het ondersteunen van kinderen in gezinnen met een laag inkomen. Deze kids dreigen buiten de boot te vallen, omdat er geen geld is voor schoolmateriaal, sportclubs of culturele activiteiten.

De missie van Stichting Leergeld is er één waar ik als vader van twee jonge kinderen volledig achter sta:

Dat álle kinderen moeten kunnen deelnemen aan activiteiten binnen en buiten de school.

Inmiddels zijn voor de hulpverlening in Nederland 100  lokale Leergeld stichtingen actief. Zij werken vanuit een lokale betrokkenheid met lokale partijen. 

Stichting Leergeld Drechtsteden doet dit in het gebied tussen Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld, Heerjansdam, H.I. Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht.

Welke steun kan een gezin aanvragen?

Vanuit subsidie van gemeentes verstrekt Stichting Leergeld een budget per jaar voor kinderen tussen de 4 en 17 jaar.

Een vrijwilliger evalueert de thuissituatie en helpt bij de aanvraag. Een kind op de basisschool krijgt max € 290,- per jaar, in het voortgezet onderwijs is dat max € 790,- per jaar.

Dit budget mag dus ook besteed worden aan de aanschaf van een laptop. Bij het begin van eerste de Corona golf, toen de scholen dicht gingen, heeft deze stichting nog 150 laptops uitgegeven aan leerlingen in het voortgezet onderwijs.

Het gezin KAN dus een deel van de aanschaf van een laptop uit het budget betalen, maar vooral voor de basisschool is het budget niet genoeg, daarnaast is het geld meteen op en gaat de voetbal, het theater, het schoolreisje niet door…

Ik wil dat kids kunnen spelen, leren en dansen en dat dit geld niet meteen op gaat aan zoiets saais als een laptop!

Hoe groot is de behoefte?

Zit je goed? Zet je koffie even neer.

Ja, zit je?

Er zijn er in Drechtsteden alleen al meer dan 5.000 kids, waarvan er in Dordrecht 2500, die gesteund worden door Stichting Leergeld!

5000 kids, wauw.. Daar kun je de grote zaal van de Heineken Music hall (I know, nu Afas live) mee vullen. 

Elke laptop is er één!

Ik wil Stichting Leergeld Drechtsteden helpen met laptops! We verkennen de juiste samenwerking, want de vraag is veel te groot voor het aantal dat ik nu kan leveren.

Dus, hoe bescheiden ook, elke laptop is er één en helpt een gezin verder. Heb je een laptop liggen? Meld je laptop aan.

Vraag het ook eens op je werk na, want doneren aan de Laptop Opvang kan ook voor bedrijven interessant zijn. Is de vernietiging van de data op de laptop een drempel? Ik kan ook gecertificeerde data vernietiging aanbieden. Hierdoor ben je 1000% zeker bent van gecertificeerde, veilige en juiste verwijdering van alle data. Beter voor het milieu en het geeft een bredere grijns op je gezicht dan een hamer door de schijf slaan en de laptop dumpen.

Ik kom ze bij je ophalen, dus nog eens minder werk ook!! Beloofd!