Blog & updates

Ik blog regelmatig over mijn avontuur om zo veel mogelijk mensen te helpen door oude laptops op te knappen en ze een nieuw leven te geven.

Zo helpen we samen zo veel mogelijk mensen aan te haken in onze digital wereld.

Vrijwilligers gezocht

Er wordt volop gedoneerd. Steeds meer bedrijven en particulieren haken aan. We zijn voor elke laptop enorm dankbaar. Gaaf dat jullie ons steunen!!

Wij gaan onvermoeid door en barsten van de energie (en sterke koffie), maar we kunnen ook wel een paar helpende handen gebruiken.

Lees verder

Puur geluk

Sommige aanvragen blijven je bij. Dan voel je hoe groot de dankbaarheid en blijdschap is.

"Mijn dochter moet via de laptop een programma gebruiken om haar te helpen met lezen. Zelf wil ik graag nieuwe dingen leren en wanneer dat weer kan wil ik graag kunnen solliciteren."

Lees verder

De glimlach doorgegeven

Vorige week had ik het genoegen kennis te maken met Stichting De Rijdende School.

De Rijdende School verzorg primair onderwijs, voor kinderen van kermisexploitanten en circusmedewerkers. Het is letterlijk een rijdende scholen (lesbus, minischool of grote, uitschuifbare school) met natuurlijk ook veel ‘afstandsonderwijs’. Waar de wereld moest wennen aan thuis onderwijs was De Rijdende School al helemaal voorbereid. Onwijs gaaf om te zien.

Lees verder

Waarom bestaat de Laptop Opvang?

Er zijn in je leven bepalende momenten die de verdere loop van je leven bepalen. Sommige overkomen je, andere neem je heel bewust.

Ik nam een bewust besluit toen ik 16 was.

Lees verder

Hartverwarmend

“Mijn zoontje doet HAVO, en had voor online les geen laptop of PC. Die kreeg hij te leen van school. Nu heeft hij het weer moeten inleveren...". Eén van de vele aanvragen die deze week binnen is gekomen.

Daarnaast is op social media deze week ook de video van The Happy Activist, Matthijs Jaspers, online gegaan en man dat heeft veel los gemaakt!

Lees verder

De familie groeit

Met elke donatie groeit de Laptop Opvang familie.

Wat is het ongelofelijk dankbaar werk om op deze manier mensen samen te brengen! Samen in de figuurlijke zin. Via de Laptops die gul gedoneerd worden en dankbaar ontvangen worden komen we meer samen en helpen we elkaar.

Lees verder

Een half jaar Laptop Opvang

In maart bestaat LaptopOpvang.nl een half jaar.

Wat begon met een reactie op een LinkedIn bericht is uitgegroeid tot een website met dagelijkse bezoekers.

In het begin kwamen bijna alle laptops en bezoekers uit mijn netwerk. Mensen die ik persoonlijk ken en bedrijven waar ik een persoonlijk contact mee heb. Direct of via-via. De volgende stap was het netwerk uitbreiden. Tot een landelijk bereik.

Lees verder

Gecertificeerde datavernietiging voor bedrijven

Ook voor bedrijven is doneren beter dan vernietigen, maar hoe weet je zeker dat alle data echt weg is?

Daarvoor werkt Laptop Opvang nu samen met marktleider Blancco en bieden we gecertificeerde datavernietiging aan.

Lees snel verder hoe dat in zijn werk gaat en waar je als bedrijf dan aan voldoet.

Lees verder

Alle beetjes helpen

De vakantie is voorbij. Nu gaan de lessen thuis echt weer beginnen! Maar hoe moet dat zonder laptop of pc thuis?

Dinsdag gaan er 3 laptops naar Stichting Leergeld Drechtsteden. Ook gaan er morgen 3 laptops naar Utrecht.

Alle beetjes helpen!

Lees verder

5000 kids in de Drechtsteden!

Vorige week sprak ik Edwin van Vught, voorzitter van Stichting Leergeld Drechtsteden.

In deze blog meer over het mooie werk van deze stichting en hoe wij ze kunnen helpen in het behalen van hun missie: Dat álle kinderen moeten kunnen deelnemen aan activiteiten binnen en buiten de school.

Lees verder

Een steentje bijgedragen

Als je hard werkt om te herstellen van een verslaving, dan kun je wel wat hulp gebruiken! Ik ben blij en dankbaar dat we via het geven een laptop ons steentje hebben bijgedragen.

Vorige week kwamen twee laptops van DHM Infra binnen en meteen kon er één  gedoneerd worden aan een cliënt van De Hoop. Dit leverde weer een mooi voorbeeld van wat een tweedehands laptop voor iemand kan betekenen.

Lees verder

Laat het avontuur beginnen!

Het begin van de eerste Corona golf dwong alle scholieren om thuis les te volgen. Met een dochter in groep 2 kregen wij elke week braaf een mailtje met opdrachten. Even printe en hoppa aan de slag!

Ik denk dat wij geluk hebben en ons goed hebben kunnen aanpassen aan de veranderende wereld. Waarom? Omdat we alle apparatuur al in huis hadden en videobellen en thuis werken al gewend waren. Een soepele overgang.

Niet voor iedereen gaat dat zo snel en makkelijk...

Lees verder