Gecertificeerde datavernietiging voor bedrijven

Je data is nog niet weg

Als je van je oude laptop af wilt moet je oppassen dat er nog allerlei data op de hard schijf staat. Controleer ook altijd voor de zekerheid of de sd-kaart lezer en dvd-drive leeg zijn.

Een harde schijf heeft een inhoudsopgave zodat de computer snel de juiste bestanden kan vinden. Formatteer je de hard schijf of installeer je Windows opnieuw, dan wordt de inhoudsopgave leeg gemaakt, maar staat de echte data nog steeds op de schijf. Pas als je die byte op de schijf overschrijft met iets nieuws ben je er zeker van dat de oude data weg is.

Dit is een probleem, want iemand kan die oude data weer achterhalen en zo bij je documenten, foto’s, offerten en contactpersonen komen.

Voor de harde schijf heb je daarom twee opties:

  1. Kapot slaan met een grote hamer en alles wegmikken.
  2. Met software elke byte op de disk overschrijven.

Uiteraard zijn wij groot fan van de tweede optie! Overschrijven en dan de laptop doneren aan een goed doel is verreweg de meest milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde optie.

Hoe gaat het in zijn werk

We gebruiken bij iedere gedoneerde laptop DBAN, een tool die 12 uur lang elke byte overschrijft en checkt of de data echt weg is.

Moet je echter als bedrijf absoluut zeker weten dat de schijf leeg is? Dan is er professionele software die na het proces een data vernietigingscertificaat uit geeft. Dit certificaat is een garantie van goed handelen. Dat is precies wat Laptop Opvang in samenwerking met marktleider Blancco nu gaat doen!!

Bij elke donatie door een bedrijf geven we een data vernietigingscertificaat van Blancco uit.

Blancco heeft een zeer indrukwekkende staat van dienst en voldoet een erg lange lijst van certificeringen. Met Blancco kun je de laptops met een gerust hart op een milieuvriendelijk en maatschappelijk verantwoorde maar ook vooral betrouwbare manier doneren.

Oneindige vraag

De Laptop Opvang is overspoeld door een vrijwel oneindige vraag naar oude laptops door scholen, Stichting Leergeld, De Hoop en andere zorginstellingen. Dus help mee! De laptop komt altijd goed terecht, beloofd!

Doneer je oude laptop 

Wil je eerst alles weten over Blancco? Kijk dan deze korte video, of lees meer op Blancco.com.

Header foto door  PxHere.