Een half jaar Laptop Opvang

In maart bestaat LaptopOpvang.nl een half jaar.

Wat begon met een reactie op een LinkedIn bericht is uitgegroeid tot een website met dagelijkse bezoekers.

In het begin kwamen bijna alle laptops en bezoekers uit mijn netwerk. Mensen die ik persoonlijk ken en bedrijven waar ik een persoonlijk contact mee heb. Direct of via-via. De volgende stap was het netwerk uitbreiden. Tot een landelijk bereik.

Daarvoor is de site inmiddels SEO geoptimaliseerd. Met een nette score op Seorch.eu en Google pagespeed. Headers, metadata, teksten, zoekwoorden, css bundling, Cookie goedkeuring, alles is geregeld. Resultaat: homepage op positie 21 in Google.. Werk aan de winkel, maar het begin is er.

En met resultaat, de eerste donaties van laptops die de site via Google hebben gevonden zijn een feit.

Inmiddels verwerk ik ongeveer één laptop per week en staat de teller op 27. Met jullie gul gedoneerde laptops hebben we samen Stichting Leergeld, De Hoop, Zorgboerderij Griftenstein en Coachia geholpen. Maar ook steeds vaker gezinnen en scholieren zich via de site aanmelden. Gezinnen die erg op zien tegen de aanschaf van een laptop en enorm blij zijn met jullie oude laptops.

Ik proost vandaag een biertje op 6 maanden LaptopOpvang en fantaseer verder over de toekomst. De eerste SEA campagne is gestart en een begroting is geschreven. Grote plannen, maar de details houd ik nog even geheim.

Proost en take care!